Onderstaand blog kwam begin dit jaar uit de grond van ons hart en nu na het faillissement van ook Houtbrox en Duthler vonden we het tijd om het weer even onder de aandacht te brengen. Want: de winkelstraat leeft! Volop!

Het is je vast niet ontgaan, de grote faillissementen van de laatste tijd: V&D, Manfield, Invito, Dolcis.. Doodzonde en droevig, vooral voor iedereen die er werkt. Ook droevig zijn de berichten dat het einde van de winkelstraat nu toch echt in zicht is.

Einde winkelstraat? Echt niet!

De winkelstraat leeft. En alles wat leeft, verandert. Je kunt de winkelstraat zien als een bos. Een bos waarin je na een storm de kale plekken ziet, maar als je beter kijkt ook het jonge groen dat er tussendoor piept.

2016.01.08-1 Sissy-BoySissy-Boy: restyling winkels, sfeervol en met oog voor detail

Ja, er zijn grote gaten geslagen de laatste jaren, maar tegelijkertijd zijn ketens als Flying Tiger en Costes enorm gegroeid, hebben Sissy-Boy en de Bijenkorf op tijd een omslag gemaakt en schieten de nieuwe concepten van creatieve winkeliers uit de grond. Om er even een paar te noemen:

Hutspot

2016.01.08-2 Hutspotmeerdere filialen, inclusief lunchroom en barbershop en: álles is te koop

Le Marais Deux & Koffie

2016.01.08-3 Le Marais Deux KoffieKoffiebar en supermooie outlet ineen

Kootuur Boetiek

Kootuur sfeerFashion, lifestyle én kapsalon

NOIR Fashion Café

2016.01.08-5 NOIR FashioncafeFood & fashion

TrendRecipe

2016.01.08-6 TrendRecipeoriginele conceptstore met pop-up kappers en selfie-contests

Allemaal voorbeelden van winkeliers die verschillende branches combineren in hun zaak. Dat zijn niet de enige successen, ook de ondernemers achter winkels als bijvoorbeeld Baretta Jeans, Shoeby Flagship Store, Denoism, Les Deux Frères, Marjon Snieders Schoenen en Liefste weten precies wat ze doen.

De genoemde winkels zijn niet meer dan een greep uit al het aanbod. Het is dan ook echt niet afgelopen met de winkelstraat, nog altijd de enige plaats waar je de combinatie van voelen, passen en deskundig advies vindt. Daarom gaan we je ook in dit nieuwe jaar laten zien dat de winkelstraat leeft, met alle veranderingen die daarbij horen.

Happy shopping!

liefs, Carin & Jasmijn

Deze post is eerder gepubliceerd in januari 2016