Echte shoplovers weten het allang: shoppen is goed voor je! Maar nog niet iedereen is daarvan overtuigd. Sommige mensen voelen zich zelfs schuldig als ze shoppen. ( Ja, echt, ze zijn er!)

Dat is nergens voor nodig, kijk maar naar deze 5 redenen waarom shoppen goed voor je is:

1. Zelfvertrouwen

Een uitgebreide ronde shoppen geeft je zelfvertrouwen een enorme boost. Met een nieuwe outfit ben je een ander mens. Die perfecte spijkerbroek, dat mooie jasje en een paar splinternieuwe pumps en je kunt de hele wereld aan!

2016.05.03 shoppen is goed voor je2

2. Quality time

Er gaat niets boven een dag shoppen met je vriendinnen. Je bent een hele dag samen, je kunt bijkletsen, elkaars nieuwe outfits beoordelen, en je past nog eens iets anders omdat het je volgens je vriendin echt ge-wel-dig zou staan. En vaak heeft ze nog gelijk ook, want wie kent jou nou beter dan je vriendinnen?

2016.05.03 Selfie shoppende vriendinnen

3. Economie

Iedereen maakt zich altijd zorgen om de economie, maar als we nou allemaal net iets vaker een flinke dag gaan shoppen, gewoon in de winkelstraat? Wedden dat het helpt? Een vriendin van mij zegt altijd ‘ik kan in mijn eentje de economie van een klein land op gang brengen’ en weet je? Ik geloof haar nog ook… 🙂

2016.05.03 shoppen is goed voor je

4. Burn baby burn

Een dag shoppen is een super workout! De winkelstraat van voren naar achter en weer terug en dan tussendoor ook nog alle kleine straatjes, want stel dat je iets hebt gemist. Weet je wel niet hoeveel calorieën je op zo’n dag verband? Maar echt? Download een stappenteller en zet ‘m aan bij je volgende shopsessie, dan zie je meteen resultaat.

5. Celebrate

Heerlijk zo’n dag shoppen. Maar misschien nog wel het allerlekkerste moment… het glas wijn achteraf! Om te vieren dat je weer fantastisch bent geslaagd; dat je zelfvertrouwen een boost heeft gekregen; dat je een topdag met je vriendinnen hebt gehad; dat je de economie op gang hebt geholpen en ook nog hebt gesport. Wat wil je nog meer? PROOST!

Tot slot nog een tip: maak van tevoren je eigen shoplijst door je favorieten op te slaan in de app en je hebt de ultieme persoonlijke shoproute altijd bij de hand!

Happy shopping!

liefs, Carin

P.S.: Op zoek naar shop-inspiratie? Check dan ook even de Winkeltips per stad op Shopkaart.nl